Ken jij de voordelen van refurbished al?

Posted by steffpeeters 02-03-2018 0 Comment(s)

Ken jij de voordelen van refurbished al? Of weet je überhaupt niet wat het betekent? Dan is het zeker interessant voor jou om deze blogpost te lezen.

 

Wat Is refurbished?

 

Even wat praktische informatie om te beginnen. Wat je moet weten is dat het woord ‘refurbished’ van het Engels afkomstig is. We kunnen dit woord letterlijk vertalen als ‘reviseren’. Onder reviseren valt het opfrissen, renoveren en schoonmaken van apparaten. Let wel, het gaat hier steeds om apparaten die al eerder gebruikt geweest zijn.

Apparaten die teruggestuurd worden, om de een of andere reden, worden volledig gecontroleerd en schoongemaakt. Op deze manier krijgen apparaten een tweede leven. Vaak gaat het maar om kleine reparaties die er moeten gebeuren. Denk aan een nieuwe batterij, een home button die vervangen moet worden,… .

Bij het refurbish proces van apparaten behoort ook data-wiping. Dit houdt in dat de data van de vorige eigenaar volledig gewist en gerepareerd wordt, waar nodig. Na het volledige nazicht is het apparaat weer klaar om doorverkocht te worden.

 

Waarom is het interessant?

 

Bij refurbished apparaten kan je er zeker van zijn dat deze volledig gecontroleerd en gerepareerd zijn. Ze worden zo goed als nieuw verkocht en werken weer volledig optimaal.

Natuurlijk hangen er meerdere voordelen aan vast.

  • Bij de aankoop van een refurbished apparaat kan je rekenen op een korting tot 60% in vergelijking met de aankoopprijs.
  • Verder is het zeer goed voor het milieu. Je draagt je steentje bij aan de duurzaamheid.  
  • Je kan er zeker van zijn dat je apparaat gecontroleerd is op eventuele mankementen.
  • Je hebt de mogelijkheid om oudere modellen aan te kopen. Heel interessant voor zij die nog niet helemaal mee zijn met de laatste nieuwe snufjes.
  • Als je op zoek bent naar een specifiek model heb je meer kans om een refurbished model te vinden dan een tweedehands.

Belangrijk om in het achterhoord te houden bij de aankoop van een refurbished model is dat er kans is op gebruikerssporen. Deze worden natuurlijk in de mate van het mogelijke volledig weggewerkt. Refurbished betekent dat een apparaat opgeknapt is. Wanneer je dus op zoek bent naar de laatste nieuwe versie van een apparaat zal de kans klein zijn dat je deze al kan aankopen.

Ondanks de kleine nadelen die je terug kan vinden, steken de voordelen er vol bovenuit. Ik kan je alleen maar aansporen om een refurbished apparaat aan te kopen, voor de verlaagde prijs alleen al.

Leave a Comment